Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πώς έμαθα για το sourceforge.net

2 σχόλια


Καθώς έψαχνα πληροφορίες για ένα open source πρόγραμμα γραμμένο σε c ανακάλυψα ένα site, το www.sourceforge.net
Αρχικά νόμιζα οτι ήταν απλά ένα site με ανοιχτό λογισμικό όπου σου έδινε την δυνατότητα να ψάξεις στις διάφορες κατηγορίες που έχει για το λογισμικό που σ' ενδιαφέρει και να το κατεβάσεις.Σκέφτηκα οτι θα ήταν χρήσιμο να το κρατήσω στα bookmarks και να το μελετήσω αργότερα γιατί με εντυπωσίασε το γεγονός οτι έχει σε κατηγορίες οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορείς να χρειαστείς και έτσι την επόμενη φορά που θα χρειαζόμουν κάτι θα κέρδιζα αρκετό χρόνο!

Όταν άρχισα να ψάχνω το site ανακάλυψα πως δεν ήταν απλά μία μηχανή αναζήτησης για open source αλλά μια ολόκληρη κοινότητα για ανάπτυξη και προώθηση του open source γι'αυτό και αποφάσισα να τη μοιραστώ! (Μου λείπουν και μερικά μ.γ. οπότε μου ήρθε κουτί! ;)

Το sourceforge είναι ένα web-based αποθετήριο πηγαίου κώδικα. Λειτουργεί ως μια κεντρική τοποθεσία για τους προγραμματιστές για να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ανάπτυξη open source projects.
Για παράδειγμα τo έργο εξελληνισμού του Mozilla (επίσημο όνομα - "Greek Localization Project of Mozilla") στεγάζεται στους servers του sourceforge.

Για περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το SourceForge έψαξα και στη wikipedia όπου σκέφτηκα οτι είναι αδύνατο να μην είναι καταχωρημένο. Η αλήθεια είναι οτι περισσότερο με βοήθησε η wikipedia για να μάθω τι ακριβώς έιναι παρά το ίδιο το site (ίσως γιατί είναι αρκετά γνωστό σε όσους ασχολούνται..)
Εγώ πήρα αυτό που ήθελα προς το παρόν, ελπίζω να το χρησιμοποιήσω και στο μέλλον. :)

(Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ανεβάσω τις εικόνες σε καλύτερη ποιότητα, είναι όλες print screen απο το sourceforge.net)

2 Responses so far

  1. Ανώνυμος says:

    ενδιαφέρον.. λίγο δύσκολο στη πλοήγηση το βρήκα.

  2. kopapaha says:

    nai isxyei oti einai dyskolo sthn arxh... alla me ligo prosoxh vriskeis oti 8eleis

Leave a Reply