Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

"threat detected!" I'll kill you!

1 σχόλια

Επιστρέφω μετά απο μια βδομάδα (και κάτι.. :P). Σας έλειψα ε?? (Πείτε ναι να πάρουμε κανένα βαθμό απο τον @ldiaries)!




Διάβασα χθές σε ένα μαθησιακό γεγονός http://digitalmagda.blogspot.com/2010/11/could-not-grap-your-mousea-malicious.html πώς η Μάγδα <<τα έβαλε>> με ένα ενοχλητικό μήνυμα και το διόρθωσε. Αμέσως μου'ρθε στο μυαλό το μήνυμα που έβγαζε το φλασάκι μου κάθε φορά που το έβαζα στο pc: "some files cannot be healed objects are located in a non local drive". Αποφάσισα πως την επόμενη φορά που θα μου το εμφανίσει θα αφιερώσω μερικά λεπτά να το λύσω.

Σήμερα λοιπόν "ήρθε το τέλος του"! Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν οτι σίγουρα και άλλοι θα είχαν το ίδιο πρόβλημα κάπου, κάπως, κάποτε... "Ελπίζω κάποιος απο αυτούς να το έχει λύσει" είπα, αλλιώς ο χρόνος αναζήτησης αυξάνει εκθετικά.

Googlarw λοιπόν αλλά δεν έβγαζα άκρη με τα αποτελέσματα... Όμως απο προηγούμενα μαθησιακά γεγονότα έμαθα οτι είναι πιο αποδοτικό να αφιερώσω λίγο χρόνο στο να σκεφτώ ακριβώς έναν όρο αναζήτησης πιο συγκεκριμένο απο την τεχνική "χύμα στο κύμα". Οπότε χτυπάω ακριβώς το μήνυμα και τσαααααααααααακκ i feel lucky! (που λέει και η google)


Η λύση που βρήκα είναι απλή:

  • boot σε safe mode στα windows έτσι ώστε να μην φορτώνουν αμέσως τα αρχεία (autorun.inf) με το που βάζω το φλασάκι

  • και μετά, αφαίρεση του αρχείου που έχει μολυνθεί ή/και ένα scan με το antivirus για να καθαρίσει εντελώς.

Στο άρθρο που βρήκα έλεγε οτι ίσως να έχουν μολυνθεί και άλλα αρχεία του υπολογιστή στον οποίο έχω μεταφέρει αρχεία απο το φλασάκι πράγμα το οποίο με έκανε να μετανιώσω που δεν αφιέρωσα τα 5 λεπτά για να μάθω να το λύνω νωρίτερα.

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα στην ρίζα τους!

Good night!

One Response so far

  1. Μπράβο ρε Κώστα!Το εξολόθρευσες!Χαίρομαι που σου έδωσα το έναυσμα!Μου το έχει εμφανίσει και έμενα αυτό στο παρελθόν!Οποτε συμβεί ξανά ξέρω που θα βρώ την λύση!thanks λοιπόν απο τώρα...!

Leave a Reply